torsdag 28 februari 2013

Maria dagen

Idag är det Maria dagen och fikabesök stod på schemat. Blev sjukt sugen på kärleksmums så det fick det bli!
Har varit helt och hållet ensam hemma hela dagen idag, känns helskumt men vad skönt.
Kroppen vill inte vara gravid längre (o inte jag heller för den delen) och har därför börjat bråka med både blodtryck, karpaltunnelsyndrom på vänster hand och någon konstig slags halsbränna som gör att man får sitta i soffan och sova och det är ju inte nån höjdare. Har sån himla tur att jag har släktingar som mer än gärna ställer upp och är barnvakt så mannen tog med sig pluttan imorse till dem och tog samtidigt med sig hunden till jobbet. Så efter en hel dag med vila (inte det lättaste när man är en pysselpingla ut i fingerspetsarna), lite städande o lite bak o fotande så känner jag mig….. fortfarande trött…  haha…
Här är i alla fall ett bildbevis på baket, skönt att ha lite i frysen också inför alla besök som antagligen kommer om ett tag. Och dom blev SÅ otroligt goda! Recept från Bonniers stora kokbok.




En kalorisnålare variant för dom som vill.



Minns inte vart jag har hittat beskrivning till dessa kärleksmums men har du vanan inne att virka behövs egentligen ingen, virka bara en kvadratisk fyrkant i dubbla garner och sedan en lika stor botten i chokladbrunt, och sedan en lång remsa med lagom höjd som räcker hela vägen runt. Hänger ni med? Tjoa till annars.

Fick en så himla fin blomma också, någon slags kalla som var rosa/lila aktig, me like! Har tyvärr inte fastnat på bild men kanske gör det någon annan dag, är alldeles för trött nu... :)

måndag 18 februari 2013

Uggle-gardiner

Är som så många andra lite smått tokig i ugglor och blev därför så himla glad när jag äntligen hittade det här tyget att ha till gardiner.
Var på ohlssons och frågade till o med om hjälp i tygvalet, har letat länge men inte hittat något.
Bebisrummet har nämligen dessa tapeter som gardinen ska matcha med, plus att jag vill ha det ganska så könsneutralt (mest för att vi inte vet om det blir en hon eller en han men också för att jag tycker det är ganska gulligt till bebisar med just annat än rosa och ljusblått, inte några andra orsaker)



Blev därför så glad när jag hittade det här tyget, som fick bli gardiner till pluttans rum också så länge. Tycker det var himskans gulligt pch passande i färger o så, nackdelen dock att tyget inte var bredare än 140 så det var knappt att det räckte, hade gärna haft en liten bit till.



Sen är det så svårt med kappor tycker jag, vilken längd de ska ha. Ska man länga dem lite, men samtidigt bli av med lite dagsljus? Skitsvårt... Sen blev de lite lite krokiga på ett ställe vardera men men, orka göra om .... :)



Blev en ganska redig bit tyg över, kommer med all sannolikhet bli iallafall en kudde till pluttans rum och säkert nåt annat kuligt!

onsdag 13 februari 2013

Renovering av skötväska

Har velat ett tag om hur jag ska göra med den trasiga skötväskan nu när nästa bebis kommer. Har en emmaljunga skötväska som vi fick med på köpet när vi köpte vagnen (annars hade vi nog inte köpt den eftersom den kostar 600 spänn, rätt saftigt för en väska tycker jag).
Nu efter 2 års väldigt flitigt användande såg den ut såhär:




Innan jag satte igång med det här syandet efter nyår hade jag funderat lite på att köpa en ny billigare fast det tog emot lite, just av principsak att jag tyckte nog att det skulle vara bättre att laga denna fast jag inte trodde jag kunde eller nåt.
Men så när jag började sy var jag på "shopping" bland mammas gamla sygrejor som aldrig används längre (har jag förresten sagt att hon har en brodyrmaskin som bara står o väntar på att bli hämtad! :) har bara inte hunnit ) och hittade hur mycket blixtlås som helst som jag såg direkt att det skulle passa till väskan.
Så efter lite sprättande och lite syande med hyffsat resultat (första blixtlåsetpå år o dar) men duger gott och väl för detta så blev den såhär:



Är mycket nöjd då jag både slipper köpa ny, slipper slänga denna och att hela kalaset blev Gratis!

Är förresten SÅ avundsjuk på alla som ska på syfestivalen, vill så himla gärna åka dit, men det känns som att höggravid, foglossning, 20 mil enkel resa och en heldag på mässa är en aning dålig kombo... :( Får antingen lida pin eller vänta i typ hundra år tills nästa.. :(

söndag 10 februari 2013

Näsduksfodral

Det var så skönt att få sy lite som gick snabbt och blev bra. Så det blev en liten hög med näsduksfodral, beskrivning på hur man syr dom kan man hitta lite varstans, var buslätt.

Dessa ska få åka till den fysiska butiken, var bra att fylla ut lite med, men eftersom den inte öppnar för säsongen förrän i mars så lägger jag ut dem här så länge, de finns till salu om någon skulle vara intresserad för 30 kr st med FRI FRAKT.






fredag 8 februari 2013

Ett set till Bebis

Ett litet bebis set blev det i detta tyg som jag bara älskar! Mössorna blev nästan perfekta, skulle bara ha dragit lite mer i mudden i nerkant på hjälmmössan annars är de felfria. ( iallafall i mina nybörjarögon):) Hjälmmössan är ottobres senaste mönster, finns på deras sida att skriva ut, mönstret till mössan är mitt eget.







Bodyn blev jag inte jättenöjd med. Till att börja med satte jag på gamla tryckknappar jag hittat i min mammas gömmor som härstammar från tidigt 90-tal och som är SÅ hårda. :( För det andra så blir det så konstiga "svängar" i muddkanten vid sidosömmarna och jag fattar inte varför??? Har tagit så mkt mudd som man ska så varför blir det såhär, det är den andra med samma problem... :(




Jag tycker inte det ser klokt ut men bebisen kommer väl kunna ha den ändå, syns ju som tur är inte under brallorna men ni förstår säkert min frustration? :)

onsdag 6 februari 2013

Nytt dagmamme set till Pluttskruttan

Nu ska jag äntligen ta och visa lite av vad jag hållt på med sista tiden.
Det första av de här som jag sydde var inte så konstigt mössan. Var ju hur enkelt som helst efter att ha sett jättebra tutorials hos flera stycken bla. Gekko, makrill och Blomma åker vagn, du hittar dem i min bloggrundelista.
Har sytt en hel del mössor för att få till bra mönster i bra storlekar och det med att rita mönster är INTE min grej men jag vill ju ha det på ett speciellt sätt så då är det ju inget att göra åt.. :) Vill att man bara ska sätta sig ner vid maskinen och sen ska alla plagg bli hur bra som helst på en gång.. :) Är inte riktigt klar än men mönstrena bara de två minsta de blev bra.
Den här är storlek nr 3 av mina och som jag har ändrat ännu mer på nu men är meningen att det ska passa till min plutta som är 2. (Så himla svårt det där med att sätta ålder på storlekar också ju eftersom alla ungar är olika :) )

Hur som helst, fodrade denna med fleece eftersom det fortfarande är så kallt ute.
Gjorde likadant med vantarna som jag hittat beskrivning till hos Otyglig. De var tyvärr inte så roliga att göra, väldigt bökigt att få det snyggt, men det bättre var att det var precis vad pluttan behövde för jag vet inte hur många vantar som saknar maka här hemma, krångliga fingervantar att få på eller dyngstora åka-pulka-vantar som är jättesvåra att få i tummen på. Så dessa är kanon och väl värda besväret!

Tröjan är gjort utifrån ett ottobre mönster nr 1/12 som jag följt förutom att jag ändrade lite på halsringningen.
Den sitter kanon på och blev väl bra också tycker jag. Ringde innan jag sydde den och fick många bra tips av sambons syster som jobbar som sömmerska i en bröllopsklänningsbutik (heter det så?)
På dekorsömmarna vid ärm-sidan har jag sytt två gånger med den smalaste zickzacken för att jag hade sånt himla strul med tvillingnålen.
Nu har jag däremot kanske om jag har tur kommit lösningen på problemet ett steg närmare och det var så enkelt att jag ändrade på pressarfotstrycket så mycket som gick och vips, slutade han hoppa (vilket han gjorde väldigt mycket särskilt vid halsringningen på denna tröja, det ser ni om ni zoomar bilden)
Så hoppas det blir bättre, jag har ingen lust att köpa mig en dyr maskin till det första jag gör... :)

Oj, det här blev långt :p











tisdag 5 februari 2013

Trött...

...ikväll så det blir ett par bilder från köket helt enkelt.



Lite blommor piggar ju alltid upp.
Lägg märke till tapeten, bloggade en gång för länge sen om när jag snabbrenoverade köket och målade det vitt. Nu är även den vita väggen historia och detta vad vi nu har hos oss. Mer bilder från köket kommer framöver.



Och en som vanligt dålig bild men så äre, ville bara visa lampan egentligen som jag älskar så himla mycket! Fick leta ett tag efter den "rätta" lampan, inte så lätt tycker jag som inte ska kosta skjortan heller, och så hittade jag denna på jakobssons möbler efter en hel del letande och priset var helt överkomligt också. Love It!
Nåt ska även upp på väggen där men har inte helt kommit på vad och hur. Tips tas tacksamt emot.

söndag 3 februari 2013

Ugglor

Fastnade i massa fina album på styleroom när jag letade inspiration till barntavlor och fick idé till dessa istället :) (eller aa, också)
Ritade lite mönster på fri hand bara för att prova lite och de blev väl helt okej.


De bor i pluttskruttans rum men har inte fått några namn ännu, nån som har förslag kanske?

Gör säkert några finare en annan gång, har bara så himla mkt på Vill Sy listan som jag måste provsy först hihi. Inte blev det mindre efter dagens tur till Ohlssons som hade 20% på barntyger det har ni väl inte missat??
Så nu går tvättmaskinen för fullt och jag bara väntar! :)

lördag 2 februari 2013

Tavla

Min lilla tjej har fått överta det rummet jag hade som pysselrum för att lämna babyrummet till nästa bebis som snart är här, och jag har i min tur flyttat ner så jag och sambon har varsitt hörn i rummet i källaren.
Sambon ville absolut renovera det rummet lilltjejen ska ha nu och vårat sovrum (de sitter liksom ihop med sådana inbyggda garderober i väggarna) innan bebis ankomst men jag har totalförbjudit honom till det, vi gjorde ju för sjutton köket i december innan jul! nu ska d få bli lite lugn o ro :) Det är inget jättedåligt skick heller bara tråkiga tapeter med lite hål här o var men hela rummet är iallafall från golv till tak i stort sett vita.
Så nu när jag skulle försöka fixa till det och jagade tavlor så gick jag bet. Vart sjutton köper man tavlor till barnrum???? För under 300 kr st.
Var på varenda j*kla affär och gick tillslut in på IKEA och köpte en lunta med ramar och bestämde mig för att fixa tavlor själv istället.
Såhär blev en.



Har en massa massa kilo scrapbookingpapper som inte används så himla flitigt i nuläget så satte saxen i några av dessa. Elefantmallen kommer från boken "välkommen baby". Sen har jag bara satt fast dem med dubbelhäftande tejp. Jättekul verkligen och nöjd blev jag också!








Var jätteglad nyss att det är Mello time igen men njaeee... Men risk för att låta bitter fick jag hellre lust att göra ett inlägg istället.. :(